Министар културе у Влади Републике Србије Никола Селаковић поручио је синоћ на отварању манифестације „Ћирилична баштина“ у Бајиној Башти да је ћирилица, уз српски језик, једна од најважнијих карактеристика српског културног бића.

Селаковић је подсетио на то да је Бајина Башта прва општина која је донела Декларацију о заштити и неговању ћирилице и спровела читав низ активности које су везане за заштиту и промоцију ћирилице.

Министар је навео да, након времена озбиљне економске обнове Србије, следи време наше духовне обнове, а да је један од првих и најважнијих задатака да на српском културном простору чувамо и негујемо српски језик и ћирилицу.

Он је указао на то да је почетак описмењавања нашег народа везан за ћириличко писмо, упозоривши на то да ћемо, ако ћирилица нестане у свакодневном животу, изгубити културолошку и историјску везу са нашим прецима.

Председница општине Бајина Башта Весна Ђурић уручила је Селаковићу захвалницу за изузетну подршку Министарства културе активностима у овој локалној самоуправи.

Поделите ову вест са пријатељима...