720+

концерата

142+

представе

14

година

Установа Култура

Установа „Култура“ почела је са радом 21. маја 2009. године, када је Скупштина Општине Бајина Башта именовала Николу Васиљевића на место вршиоца дужности директора установе. У првих 6 месеци постављени су темељи данашње Установе „Kултурa“.

Установљен је лого установе, као и планови програмског и општег рада установе. Установа „Култура“ званично почиње са радом 1. децембра 2009. године када су усвојена прва будџетска средства и запослен технички секретар установе. Крајем 2009. године Установа почиње са организацијом и првих културних активности.

Концерт групе Orthodox Celts који је одржан на Божић 2010. године представља почетак озбиљнијег приступа организације културних садржаја.

Од тада па до данас Установа „Култура“ је организовала и спровела неколико десетина културних садржаја, а нису ни занемарљиви радови на санацији и адаптацији простора биоскопа и дома омладине. Проширена је биоскопска сцена, што је допринело организацији комплексних позоришних представа и других сценских наступа.

Променом распореда места за седење добијена је функционалнија сала од 174 места. У 2010. години завршена је прва фаза радова на Дому омладине. Урађен је нови кров на згради, чиме је и повећан пословни простор Установе. У другој фази радоваурађена је мултифункционална сала за одржавање свих врста културних дешавања, интернет кафе у галеријском делу зграде и нове пословне канцеларије. Данас у установи запослена су 4 радника, тј. Директор Установе, технички секретар и 2 реализатора културних активности.

Са радовима је настављено па је 2021. године започета комплетна реконструкција биоскопа „Влаја“ који ће након завршених радова омогућити пројекцију 2Д и 3Д филмова са најквалитетнијим звуком и модерним седиштима.

Такође, у склопу Установе „Култура“ ради и Клуб установе који је постао место окупљања наших суграђана у коме сваког викенда организујемо концерте.

Наш циљ је културна, морална и духовна деконтаминација друштва и подизање квалитета живота младих.

Биоскоп „Влаја“

Биоскоп „Влаја“

Биоскоп је основан далеке 1956. године, и од тада је постао срце културног живота у Бајиној Башти. Од свог отварања је увек остао веран својој мисији да пружи најбоље филмско искуство у окружењу у којем се свако осећа као део заједнице.