420+

представа

742+

филмова

14

година

Биоскоп „Влаја“

Биоскоп је основан далеке 1956. године, и од тада је постао срце културног живота у Бајиној Башти. Од свог отварања је увек остао веран својој мисији да пружи најбоље филмско искуство у окружењу у којем се свако осећа као део заједнице.

Установа „Култура“ је ремонтовала део опреме и 13. новембра 2010. године приказана је пројекција филма Аватар. Од тада се биоскопске пројекције одржавају у континуитету 2 пута седмично.

Биоскоп је по обнови добио и ново име – „Влаја“, по човеку који је у сали биоскопа дочекивао и испраћао многе генерације. Сала биоскопа има 174 места. Данас се у њој поред биоскопских пројекција изводе позоришне представе, књижевне вечери, разне промоције и трибине, као и остале културне активности.

Осим редовног репертоара, биоскоп „Влаја“ организује и специјалне промоције, као што су представљања домаћих филмова и тематске вечере посвећене одређеним филмским жанровима. Такође, биоскоп је место за одржавање културних догађаја као што су представе, концерти и фестивали.

Са својим богатим наслеђем и савременим филмским искуством, биоскоп „Влаја“ је вредан додатак културној понуди Бајине Баште.

Биоскоп „Влаја“ је тренутно у фази реконструкције и модернизације.

Очекује се, да након што процес реновирања буде готов, биоскоп „Влаја“ има савремену опрему која ће омогућити да се најновији филмови у 2D и 3D формату гледају и у Бајиној Башти. Посетиоци ће моћи да уживају у комфорним седиштима и звуку највишег квалитета, што омогућава да се потпуно уђе у свет филма.

Репертоар биоскопа „Влаја“

Репертоар ће бити доступан након што реконструкција биоскопа буде завршена…

Галерија

Контакт

Биоскоп „Влаја“

Милован Јездић

T: +381 66 660 6916

E : bioskop@ustanovakulturabb.rs