Изложба “Зона Довлатов” 29.01.2021. – 11.02.2021.

Установа „Култура“ у сарадњи са УГ „Ужичка књижевна република“ и Народна библиотека Ужице представљаjу изложбу ЗОНА ДОВЛАТОВ
Изложба се бави животом и делом писца Сергеја Довлатова (1941-1990) који данас представља врх руске књижевности и део је канона, а чији живот симболички репрезентује историјски период у коме је живео. Прошле, 2020. године, облележено је 30 година од смрти Сергеја Довлатова.
Изложбу Зона Довалтов, посвећену животу и раду руског писца Сергеја Довлатова, кога модерна критика означава као савременог Чехова, приредили су чланови читалачког клуба Ужичке гимназије, у сарадњи са Удружењем грађана “Ужичка књижевна република” и Народном библиотеком из Ужица. Изложба је децембра 2019. постављена у холу Народне библиотеке у Ужицу, а октобра 2020. представљена је у галерији Народног позоришта у Врању. Аутори су ученици Ужичке гимназије, чланови читалачког клуба, професорке књижевности Ружица Марјановић, Гордана Даниловић, Милена Стричић, Љиљана Смиљанић, Снежана Цветковић и велики. број сарадника. Изложбу је дизајнирао Мирослав Верговић. Програм је настао уз подршку Града Ужица.
Погледајте изложбу и проверите зашто су од децембра 2019. до данас све књиге Сергеја Довлатова из фонда Ужичке библиотеке позајмљују више него пре.
Након отварања изложбе, у петак, 29.1.2020. године у 14 часова, предвиђено је ауторско вођење изложбе.
Молимо све посетиоце да се придржавају епидемијских мера, и да обавезно улазе са маскама.