Трибина Салиха Селимовића о исламизацији етничког простора срба 28.02.2020.

Трибина о исламизацији етночког простора срба
предавач: Салих Селимовић

Историчар Салих Селимовић ће говорити о свом вишедеценијском научном и истраживачком раду на пољу исламизације српског народа, о миграционим и демографским кретањима становништва Старе Рашке, као и на читавом простору бивше Југославије што је сабрао у 16 књига и више десетина научних радова.

Селимовић, који деценијама проучава порекло муслимана у региону, у својим радовима истиче да своја истарживања заснива на архивској грађи западне и источне провинијенције, као и литератури многих страних и домаћих историчара, и да су овим историјским изворима богати архиви у Ватикану, Венецији, Бечу, Дубровнику, Истанбулу, Петербургу…

Историчар Салих Селимовић је добитник Вукове награде као историчар истраживач за 2013.годину, затим награде „Гордан Ранитовић“ 2014.године из Београда, затим Велике награде задужбине „Нићифоровић“ 2015.године, такође из Београда. Селимовић је и добитник Грамате Милешевске епархије као признање за велики допринос истинској историји српског народа.

Историчар Салих Селимовић је редовни члан Матице српске, академик Српске развојне академије и члан Удружења књижевника Србије.

Трибина ће се одржати у простору галерије Установе „Култура“.